4, 5 ,6 i 7 lutego br. w godzinach od 15.00 do 19.00 w ramach Programu  Żywnościowego POPŻ odbyły się warsztaty  dietetyczne i  kulinarne w Fundacji św. Antoniego w Ustroniu przy ul. Kościelnej 21.

Warsztaty dietetyczne i zdrowego żywienia prowadziła wykwalifikowana dietetyczka, natomiast warsztaty kulinarne i przeciwdziałania marnowaniu żywności przygotował Mirosław Kohut, który jest znakomitym kucharzem i pomaga w Fundacji św. Antoniego.

Warsztaty odbywają się w Ustroniu po raz kolejny. Na zajęciach oprócz zdobycia praktycznej wiedzy można także smacznie zjeść. Przygotowane dania na zakończenie zajęć są wspólnie degustowane. Wiedza i umiejętności praktyczne zdobyte na warsztatach można następnie wykorzystać w gospodarstwie domowym.

Miłą atmosferę i klimat wzajemnej życzliwości obecne podczas warsztatów, oddaje artykuł Urszuli Rogólskiej z Bielsko-Żywieckiej edycji Gościa Niedzielnego czytaj w Gościu Niedzielnym.

POPŻ