Szpital Pediatryczny, podobnie jak inne placówki medyczne boryka się z deficytem środków ochrony osobistej i wyraża potrzebę zaopatrzenia w tego typu produkty, kierując swój apel do wszystkich tych, którzy mogą pomóc.

Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej działając w ramach kampanii #WdzięczniMedykom przekazała po raz kolejny na rzecz szpitala wsparcie materialne w postaci środków dezynfekcyjnych oraz materiałów higieny osobistej.

Szpital otrzymał płyny dezynfekcyjne, papier toaletowy, ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne oraz przyłbice.

Przekazana pomoc to zarówno wkład własny Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej, jak i wsparcie ze strony darczyńcy jakim jest firma #VelvetCARE. Przekazała ona do Caritas diecezjalnej pomoc w postaci środków higieny osobistej, jako wsparcie na rzecz szpitali i placówek medycznych ks. Robert Kurpios, dyrektor Caritas.

Zachęcamy Państwa do włączenia się w akcję pomocy w walce z koronawirusem organizowaną przez Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej.
Konto bankowe PLN: Bank Pekao 47 1240 1170 1111 0010 6323 0610