Punkt Socjalny Caritas 2017-05-05T23:43:24+00:00

Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej prowadzi Punkt Socjalny przy Jubileuszowym Centrum Caritas na ul. Polnej 31 w Bielsku-Białej Lipniku. Punkt czynny raz w tygodniu we czwartki od godz. 12.00 do 16.00.

Potrzebujesz pomocy?

W Punkcie Socjalnym Osoby potrzebujące znajdujące sie w trudnej sytuacji materialnej, bedą mogły otrzymać odzież, obuwie, zapytać o pomoc w swojej sprawie.

Tablica Caritas

Chcesz ogłosić chęć pomocy lub rzeczy do oddania? W Punkcie Socjalnym Caritas znajduje się Tablica Caritas, na której można wywiesić karteczkę z informacją o rzeczach do oddania dla Potrzebujących. Mogą to być: pojedyńcze meble (komoda, szafka, stół, krzesła, tapczan, łóżko), sprzęt AGD i RTV, rower, itp.

Chcesz pomóc? Zadzwoń na Komórkę pomocy Caritas 795 421 385.

Darczyńcy – osoby, które chcą przekazać odzież używaną dla dzieci i dorosłych, zabawki, książeczki dla dzieci, środki czystości i higieny, naczynia, materiały wykończenia wnętrz (farby, tapety itp) mogą zadzwonić i zgłosić rzeczy do oddania. Po konsultacji telefonicznej pod numerem Komórki pomocy Caritas 795 421 385, rzeczy mozna przywieźć do Punktu Socjalnego Caritas.