Zbiórki POMAGAM Caritas 2017-09-26T17:32:01+00:00

Nasze zbiórki w portalu POMAGAM Caritas

Zbiórka dla Joanny Hoffman – do 31.12.2017

Internetowy serwis charytatywny www.pomagam.caritas.pl

to projekt Caritas Polska, działający w ramach jego niekomercyjnej i nieodpłatnej działalności statutowej. Został stworzony we współpracy z diecezjalnymi oddziałami Caritas w Polsce, których jest obecnie 44. Partnerami Caritas w tym projekcie są: Eleos Kościoła Prawosławnego, Diakonia Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego i Diakonia Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Dlatego ma on charakter ekumeniczny, wszystkie zaangażowane strony łączy jeden cel – pomoc tym, którzy są w potrzebie.

Misja

Chcemy realizować misję Dobrego Samarytanina wynikającą z chrześcijańskiego powołania do miłości bliźniego. Celem pomagam.caritas.pl jest budowanie społeczności osób i firm, chcących wspierać osoby w potrzebie, wykorzystując do tego Internet.

Jak zgłosić zbiórkę?

Wszystkie potrzeby osób, które zgłaszają się do nas z prośbą o pomoc, są weryfikowane przed umieszczeniem w serwisie. Dokładamy wszelkich starań, aby sprawdzić wszystkie ewentualne inne formy finansowania danej potrzeby. Wspólnie z potrzebującymi pomagamy im precyzyjnie określić na co dokładnie chcą przeznaczyć, kwotę, która zostanie zebrana.

Zgłaszanie próśb o pomoc odbywa się poprzez diecezjalne oddziały Caritas. Jeżeli jesteście w potrzebie i chcecie skorzystać z pomocy Internautów za naszym pośrednictwem, prosimy o kontakt z diecezjalnym oddziałem Caritas czyli Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej.

Cud coraz bliżej

Październik 5th, 2017|0 Comments

Fundacja Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej koordynuje szeroko zakrojoną akcję zbiórki funduszy na leczenie Joanny Hoffman z Komorowic. Dzięki aktywności wielu darczyńców na koncie Fundacji, gdzie gromadzone są darowizny na leczenie Joasi, jest już 30.890,66 zł. Kolejne środki w kwocie 21.402,25 zł to wynik zbiórki publicznej podczas Festynu Charytatywnego, który odbył się

Gabinet Pomocy Psychologicznej Caritas