Zbiórki POMAGAM Caritas2018-05-07T13:58:40+00:00

Nasze zbiórki w portalu POMAGAM Caritas

Zbiórka dla Łukaszka Kubienia – ZAKOŃCZONA – DZIĘKUJEMY!

Zakończyła się zbiórka na portalu POMAGAM Caritas dla Łukaszka Kubienia. Dzięki Waszej, Drodzy Ofiarodawcy, pomocy Łukaszek jest już po zabiegu fibrotomii. W styczniu 2018 roku, zakończył także trudną ale owocną dwutygodniową, specjalistyczną rehabilitację po-zabiegową na Słowacji.

Rodzice Łukaszka serdecznie dziękują za wsparcie finansowe oraz modlitewne. Mama Łukaszka bardzo prosiła o przekazanie podziękowań wszystkim Ofiarodawcom: Za okazanie ofiarnego serca i wszelkiej pomocy wszystkim Darczyńcom bardzo, bardzo dziękujemy!

Zbiórka dla Joanny Hoffman – zakończona – dziękujemy!

Internetowy serwis charytatywny www.pomagam.caritas.pl

to projekt Caritas Polska, działający w ramach jego niekomercyjnej i nieodpłatnej działalności statutowej. Został stworzony we współpracy z diecezjalnymi oddziałami Caritas w Polsce, których jest obecnie 44. Partnerami Caritas w tym projekcie są: Eleos Kościoła Prawosławnego, Diakonia Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego i Diakonia Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Dlatego ma on charakter ekumeniczny, wszystkie zaangażowane strony łączy jeden cel – pomoc tym, którzy są w potrzebie.

Misja

Chcemy realizować misję Dobrego Samarytanina wynikającą z chrześcijańskiego powołania do miłości bliźniego. Celem pomagam.caritas.pl jest budowanie społeczności osób i firm, chcących wspierać osoby w potrzebie, wykorzystując do tego Internet.

Jak zgłosić zbiórkę?

Wszystkie potrzeby osób, które zgłaszają się do nas z prośbą o pomoc, są weryfikowane przed umieszczeniem w serwisie. Dokładamy wszelkich starań, aby sprawdzić wszystkie ewentualne inne formy finansowania danej potrzeby. Wspólnie z potrzebującymi pomagamy im precyzyjnie określić na co dokładnie chcą przeznaczyć, kwotę, która zostanie zebrana.

Zgłaszanie próśb o pomoc odbywa się poprzez diecezjalne oddziały Caritas. Jeżeli jesteście w potrzebie i chcecie skorzystać z pomocy Internautów za naszym pośrednictwem, prosimy o kontakt z diecezjalnym oddziałem Caritas czyli Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej.

Baw się na Festynie, zdobądź zaproszenie na masaż

Maj 21st, 2018|0 Comments

Osoby, które wezmą udział w zabawach i konkursach organizowanych podczas IV. Festynu Rodzinnego Caritas mogą zdobyć dwa zaproszenia do Gabinetu Masażu i Rehabilitacji Fundacji Caritas. Gabinet masażu i rehabilitacji Fundacji Caritas mieści się w Bielsku-Białej przy ul. Żeromskiego 11, tel. 792 780 786 lub 784 949 434. Czynny w godz.: 8.00-16.00. Naszych pacjentów podejmujemy dobrą kawą a

Dzień Otwarty w gabinecie rehabilitacji

Kwiecień 23rd, 2018|0 Comments

Zapraszamy na dzień otwarty do Gabinety masażu i Rehabilitacji Fundacji Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej 2 maja br. w godz. 8.00 do 16.00. Będzie można zapoznać się z działalnością gabinetu, ofertą zabiegów rehabilitacyjnych, leczniczych oraz masażu. Prosimy o wcześniejsze telefoniczne umówienie wizyty. Gabinet masażu i rehabilitacji Fundacji Caritas mieści się w Bielsku-Białej przy ul.

1% na Fundację Caritas

Styczeń 23rd, 2018|0 Comments

Fundacja Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej KRS 0000541611, założona w celu wspierania działań Caritas, uzyskała status Organizacji Pożytku Publicznego OPP. W rozliczeniu podatkowym za rok 2017 można wskazać Fundację Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej jako podmiot, który otrzyma 1% podatku. Zachęcamy do wsparcia działalności charytatywnej prowadzonej przez Caritas w na­szej lokalnej podbeskidzkiej ojczyźnie. Pomóż

Koncert Celebrate Gospel! dla Klubu dla Osób Niepełnosprawnych w Radziechowach

Grudzień 8th, 2017|0 Comments

Żywiołowe pieśni gospel, wykonane przez artystów z Wielkiej Brytanii oraz Polski, złożyły się na charytatywny koncert Celebrete Gospel!, który odbył się 7 grudnia w kościele św. Maksymiliana w Aleksandrowicach. Dochód z biletów-cegiełek, jakie można było kupić przed koncertem, przeznaczony jest na wyposażenie i rozpoczęcie działalności Klubu dla Osób

Gospel charytatywnie

Listopad 27th, 2017|0 Comments

Fundacja Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej zaprasza na koncert muzyki gospel Celebrate Gospel!, który odbędzie się 7 grudnia (czwartek) o godz. 18:00 w kościele Św. Maksymiliana w Aleksandrowicach. Wystąpią: Colin Williams & Holy Noiz. Dochód z biletów-cegiełek w cenie 25 zł przeznaczony będzie na wyposażenie i rozpoczęcie działalności Klubu dla Osób Niepełnosprawnych w Radziechowach.

Cud coraz bliżej

Październik 5th, 2017|0 Comments

Fundacja Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej koordynuje szeroko zakrojoną akcję zbiórki funduszy na leczenie Joanny Hoffman z Komorowic. Dzięki aktywności wielu darczyńców na koncie Fundacji, gdzie gromadzone są darowizny na leczenie Joasi, jest już 30.890,66 zł. Kolejne środki w kwocie 21.402,25 zł to wynik zbiórki publicznej podczas Festynu Charytatywnego, który odbył się