Z Programu skorzystało w naszej Diecezji 5366 osób.
W Programie brały udział 24 Organizacje Partnerskie Lokalne.
Rozdzielono następujące ilości produktów:
artykuł | ilość | Wartość |
Makaron jajeczny | 28 560 kg | 59 586,16 zł |
Ryż biały | 28 800 kg | 72 121,80 zł |
Herbatniki | 11 560 kg | 65 250,07 zł |
Mleko | 51 120 l | 79 440,48 zł |
Ser podpuszczkowy | 13 500 kg | 229 493,25 zł |
Groszek z marchewką | 18 600 kg | 48 412,08 zł |
Fasola biała | 18 600 kg | 50 107,51 zł |
Koncentrat pomidorowy | 7 233,28 kg | 36 239,62 zł |
Powidła śliwkowe | 7 020 kg | 33 839,18 zł |
Gulasz wieprzowy | 24 235,02 kg | 155 582,71 zł |
Filet z makreli w oleju | 7 996,80 kg | 114 924,81 zł |
Szynka drobiowa | 15552 kg | 168 521,47 zł |
Szynka wieprzowa | 1 555,2 kg | 13 831,17 zł |
Pasztet wieprzowy | 998,4 kg | 5503,68 zł |
Cukier biały | 22 680 kg | 61 211,51 zł |
Olej | 22 680 l | 83 825,28 zł |
W ramach Programu wydano 164 160 posiłków i 30 683 paczek żywnościowych.
Warsztaty w ramach PEAD
Przeprowadzono w Diecezji 31 spotkań warsztatowych o tematyce:
– Warsztaty Dietetyczne i Zdrowego Żywienia
– Przeciwdziałanie marnowaniu żywności
– Warsztaty kulinarne
W warsztatach wzięło udział 620 osób.
Caritas Diecezji Bielsko Żywieckiej bardzo dziękuje wszystkim wolontariuszom z Zespołów Parafialnych Caritas i Pracownikom Ośrodków Społecznych za prowadzenie dokumentacji i dystrybucję artykułów spożywczych w Ramach Podprogramu 2016 POPŻ.