24 maja br. odbyły się warsztaty kulinarne w OPL GOPS Radziechowy-Wieprz w ramach Programu Operacyjnego Pomocy Żywnościowej – Podprogram 2021. Tematem warsztatów był „Kurczak w różnym wydaniu”. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem, wszyscy chętnie angażowali się w przygotowanie posiłków. Na zakończenie warsztatów chętne osoby mogły zapisać sobie przepisy, aby w domowym zaciszu móc odtworzyć prezentowane dania. Do większości z nich zostały bowiem użyte produkty, które uczestnicy otrzymują w ramach programu żywnościowego.

Natomiast w dniach 25-26 maja br. w OPL w Janowicach odbyły się warsztaty kulinarne oraz warsztaty przeciwdziałania marnowaniu żywności w ramach Programu Operacyjnego Pomocy Żywnościowej – Podprogram 2021. Prowadzący warsztaty pan Sebastian wykazał się dużą dozą kreatywności i w ciekawy sposób zaprezentował „Wiosnę na talerzu”.