Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej wraz z Fundacją św. Antoniego z Ustronia (OPL) zorganizowały Warsztaty Kulinarne i Dietetyczne w ramach programu POPŻ.
Warsztaty odbywały się przez cztery dni od 19 do 22 lutego br., w godz. 15.00 do 19.00 w siedzibie fundacji św. Antoniego w Ustroniu.
Pierwsze dwa dni warsztatów były poświęcone dietom a także zdrowemu, oszczędnemu i zarazem smacznemu żywieniu. Natomiast przez kolejne dwa dni uczestnicy warsztatów zgłębiali praktyczne zagadnienia ekonomiczne w gospodarstwie domowym.
Podczas warsztatów przygotowywano, pod okiem doświadczonego szefa kuchni, dania nawiązujące do omawianych podczas zajęć zaleceń i diet. Posiłki wspólnie degustowano i omawiano trafność przepisów.
W warsztatach brali udział beneficjenci końcowi Programu Żywnościowego POPŻ.