Warsztaty kulinarne i dietetyczne Caritas w Ustroniu

Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej wraz z Fundacją św. Antoniego z Ustronia (OPL) zorganizowały Warsztaty Kulinarne i Dietetyczne w ramach programu POPŻ.

Warsztaty odbywały się przez cztery dni od 19 do 22 lutego br., w godz. 15.00 do 19.00 w siedzibie fundacji św. Antoniego w Ustroniu.

Pierwsze dwa dni warsztatów były poświęcone dietom a także zdrowemu, oszczędnemu  i zarazem smacznemu żywieniu. Natomiast przez kolejne dwa dni uczestnicy warsztatów zgłębiali praktyczne zagadnienia ekonomiczne w gospodarstwie domowym.

Podczas warsztatów przygotowywano, pod okiem doświadczonego szefa kuchni, dania nawiązujące do omawianych podczas zajęć zaleceń i diet. Posiłki wspólnie degustowano i omawiano trafność przepisów.

W warsztatach brali udział beneficjenci  końcowi Programu Żywnościowego POPŻ.

2018-02-27T10:25:24+01:00
Przejdź do góry