Klub Seniora Pod Magnolią 2017-09-28T21:44:21+00:00

Klub Seniora Caritas Pod Magnolią

powstał w kwietniu 2017 przy Fundacji Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej. Siedziba Klubu znajduje się przy ul. Wyspiańskiego 33 w Bielsku-Białej.Klub jest miejscem, gdzie spotykają się Seniorzy, którzy chcą być aktywni i pragną poszerzać swoją wiedzę i umiejętności. Zajęcia prowadzone są w ramach Projektów z ASOS i FIO.

Klubowicze wybierają interesujące ich tematy i uczestniczą w wielu potkaniach i warsztatach. Prowadzimy zajęcia komputerowe, zajęcia rekreacyjno-sportowe, warsztaty plastyczne, zajęcia kulinarne, psychologiczne spotkania integracyjne, pogadanki z lekarzami różnych specjalności oraz spotkania pod nazwą „Muzyka, teatr, książka, film”. W ramach bloku „Bezpieczny Senior” prowadzimy spotkania z prawnikiem, doradcą finansowym, ratownikiem medycznym, policjantem i strażakiem.

Uczestniczymy w wycieczkach, spotkaniach integracyjnych oraz w wydarzeniach organizowanych w naszym mieście, np. Senioraliach. Byliśmy na spektaklu teatralnym w Teatrze Polskim w Bielsku-Białej.

Klub Seniora Caritas „Pod Magnolią” jest alternatywą na ciekawe spędzanie wolnego czasu, zawiązanie nowych znajomości i przyjaźni. Przy dobrej kawie i sporządzonych przez klubowiczów smakołykach miło porozmawiać o życiu i podzielić się odrobiną siebie.

Serdecznie zapraszamy do udziału w naszych spotkaniach.

O Matce Bożej w Klubie Seniora

Sierpień 7th, 2017|0 Comments

Zapraszamy do Klubu Seniora Caritas „Pod Magnolią” w Bielsku-Białej na wykład ks. dra Grzegorza Klai „Obraz Matki Bożej w Godzinkach”.

Senioralia 2017 (zapowiedź)

Lipiec 5th, 2017|0 Comments

Seniorzy z Klubu Seniora Caritas "Pod magnolią" wezmą udział w "Senioraliach" organizowanych przez Urząd Miasta Bielska-Białej. Zapraszamy wszystkich seniorów, którzy chcą zapoznać się z ofertą Klubu i spotkać nowych przyjaciół do parku Słowackiego przy Bielskim Centrum Kultury w piątek 7 lipca między godz. 10.00 a 15.00.